Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Algemene zaken /   [Pagina: 1 [2] ]
dap
038
Gepost door dap op donderdag 02-12-2004 om 12:56:59
Quote:
Tijdens zijn Berlijnse studietijd, begin jaren dertig, wordt Bernhard lid van de SA, de Sturm Abteilung van Hitlers NSDAP. Na zijn studie komt de prins in dienst van het Duitse chemieconcern I.G. Farben, dat het Zyklon B-gas produceert dat Hitler grootschalig inzet in de vernietigingskampen


ja daag zo kan je bijna iedereen wel beschuldigen. Als het product ineens ingezet wordt voor een oorlog dan kan je daar als medewerker toch niks aan doen. Als ze ineens atoombommen van verf gaan maken dan ben ik ineens een crimineel.. haha grapjas.

Alsof er bij dat bedrijf stond: 'hier maken wij gas om joden te vermoorden in oorlogen'.
die Lange
HARD
Gepost door die Lange op donderdag 02-12-2004 om 14:37:37
word

sommige mensen proberen sommige dingen gewoon niet te snappen denk ik..
creech
Limited Edition
Gepost door creech op donderdag 02-12-2004 om 17:01:03
Afgezien daarvan is IG farben niet de ontwikkelaar van zyklon-b, maar alleen een producent als ik me niet vergis.

En mensen die eerst ergens bijzitten en het vervolgens de rug toedraaien zoals Prins Bernhard deed met de NSDAP en het lidmaatschap van de SA. Zijn meestal een stuk overtuigder ervan dat iets niet goed is dan de mensen die ergens nooit bij hebben gehoord.
Verder was hij nadat hij dat gedaan niet meer zo geliefd in bij de NSDAP getuige de volgende gebeurtenis... "Hoewel de stemming in Nederland anno 1936 nog niet uitgesproken anti-Duits was, stelden velen toch vragen bij Bernhards lidmaatschap van de SA, maar de Prins liet al vrij snel weten dat hij niets van de nationaal-socialisten moest hebben. Ter gelegenheid van de verloving hadden verscheidene in Nederland wonende Duitsers de hakenkruisvlag uitgestoken. In Den Haag werd zo’n vlag door Nederlanders neergehaald. De Duitse pers gaf Prins Bernhard daar de schuld van en begon een campagne tegen hem." bron
----------------------------------------
Sit jou kop in die koei se kont en wag tot die bull jou kom holnaai.
livio
Oldschool
Gepost door livio op zondag 05-12-2004 om 20:00:57
Quote:
Prism schreef op 02-12-2004 @ 12:54:00
[...]

Ok dan, dat doe ik!

Een gedeelte uit de biografie van de prins:

Tijdens zijn Berlijnse studietijd, begin jaren dertig, wordt Bernhard lid van de SA, de Sturm Abteilung van Hitlers NSDAP. Na zijn studie komt de prins in dienst van het Duitse chemieconcern I.G. Farben, dat het Zyklon B-gas produceert dat Hitler grootschalig inzet in de vernietigingskampen.

Dat geschiedenis bedoel je?

Of deze???

De Lockheed affaire begint in 1976 met een zware beschuldiging door de president-directeur van de Amerikaanse vliegtuigfabriek Lockheed. Prins Bernhard zou in totaal 1,2 miljoen dollar aan steekpenningen hebben aangenomen, in ruil voor zijn voorspraak bij de aankoop van onder andere de Starfighter F104.

Bernhard ontkent aanvankelijk pertinent. Uiteindelijk concludeert de regering Den Uyl dat de prins zich inderdaad heeft 'begeven in verhoudingen en omstandigheden die niet aanvaardbaar zijn'. De prins moet terugtreden uit alle posities die tot een verwarring van functies of belangen hebben geleid.

Corruptie? Nee hoor, hij was een Prins natuurlijk





[...]

Ja misschien, ik ben liever een anti-monarchist dan een kontenlikker.



moet jij mij vertellen wiens kont ik lik door een mening te hebben die niet aansluit bij de jouwe. En door pro-monarchistisch te zijn stoot ik meer mensen voor het hoofd dan anti-monarchistich... vertel me maar wiens aars ik lik dan.

en dan, voor-oorlogs fout geweest. In de oorlog alles volledig goedgemaakt, hij is per definitie anti-duits (zijn eigen woorden) en is niet voor niets een Icoon voor veel veteranen en verzetsleden. Zij vergeven hem zijn slechte periode voor de oorlog, maar iedereen die er geen reet mee te maken heeft schreeuwt van de hoogste toren hoe fout hij was.

en Lockheed, voor het geld hoefde hij dat geld niet aan te nemen, het was stom van hem en dat heeft hij ook toegegeven.

nee hij rust met een schoon geweten.

Prism
Gepost door Prism op dinsdag 07-12-2004 om 02:49:07
Quote:
livio schreef op 05-12-2004 @ 20:00:57
[...]

nee hij rust met een schoon geweten.


lachen man
lik lik....lik...nazi...lik...corrupt...lik...leugenaar...lik lik.
Ben je klaar? k dan.
SBU
Lieve kale dude - Godcomplex
Gepost door SBU op dinsdag 07-12-2004 om 10:50:50
ach ja, zo ongeveer elke verzetsstrijder heeft respect voor 'm, maar jij hebt hem natuurlijk ook goed mee gemaakt in de oorlog dus je zal het allemaal weten...
[ Dit bericht is gewijzigd door op 07-12-2004 @ 11:22:22 ]

----------------------------------------
Leyla! : ik wilde even zeggen dat ik jou een eindbaas vind omdat je zomaar voor niks en in je vrije tijd een goede website en forum opzet als nlhh
livio
Oldschool
Gepost door livio op dinsdag 07-12-2004 om 13:57:45
dude.... vertel en bewijs me dan het tegendeel. en herhaal niet ononderbouwd je fopargumenten.

nazi me ass...
 Index / Algemene zaken /   [Pagina: 1 [2] ]
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0161 sec.