Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / [arch] Kunst en wetenschap /   [Pagina: [1] 2 ]
araphor Gepost door araphor op zondag 24-02-2002 om 20:46:53
In navolging van het topic Toevalligheden? nu een topic, waarin het de bedoeling is, persoonlijke 'toevallige' gebeurtenissen in te posten.

Ikzelf, en steeds meer mensen waar ik goed mee om ga maken veel dingen mee die *te* toevallig zijn.

Daarom lijkt het ons leuk deze toevalligheden, zo veel mogelijk te verzamelen, zodat er een soort overzicht ontstaat. Ik heb dit al enkele keren eerder geprobeerd, maar nooit doorgezet omdat het eigenijk te veel werk was. Maar als ook anderen hier hun 'toevalligheden' posten, kunnen we dit topic misschien op gang houden.

Het is dus NIET de bedoeling een discussie te starten of toeval nu bestaat of niet, alleen om een overzicht te creeeren met toevalligheden. Discussies hierover kunnen in bovenstaand topic.

Laat ik maar beginnen met een aantal recente 'toevalligheden'.

01.
Hmm, 'toevallig' gebeurde deze nadat ik '01' typte op IRC:
  Quote
  [22] [sjor] maar witlof is lekkerder, maar lekkerder dan wat?
  [22] [sjor] dan prei?
  [24] [araphor] ik denk het wel
  [24] [araphor] en hetzelfde als asperges
  [26] [sjor] dan asperges?
  [29] [araphor] hmm, ik zei gister nog dat het me opvalt dat iedereeen als en dan maar door elkaar gooit

Dit is een niet zo'n sterke toevalligheid, maar toch valt het onder 'toeval'.

02.
Ik stapte op Delft Centraal in de bus om naar huis te gaan. Terwijl ik in de bus zat begon ik opeens een situatie in mijn hoofd te schetsen, waarin de bus verkeerd zou rijden. Hij zou aan het eind van de weg, als hij linksaf zou moeten, rechtsaf gaan. De bus ging verkeerd rijden. Ik zag het allemaal erg duidelijk voor me, als een soot visioen. De bus stond stil bij de halte voor het kruispunt en terwijl de mensen in stapten zat ik de situatie maar te overdenken; zat me te bedenken hoe ik in die situatie zou reageren; zou ik er iets tegen zeggen tegen de buschaufeur, of zou ik bij de eerstvolgende halte uitstappen. Misschien zou het een grap zijn van een of ander tv programma en ik had helemaal geen zin in de maling genomen te worden.
Terwijl ik dit allemaal aan het overdenken was reed de bus bij de halte weg en ging rechtsaf! Precies zoals ik het voor me had gezien. Ik keek verbaasd voor me uit en wist niet hoe ik moest reageren. De rest van de mensen in de bus begon al naar de buschaufeur te roepen dat hij verkeerd aan het rijden was en na zo'n 30 meter had de chaufeur het zelf ook door, waarna hij midden op de weg keerde om zijn oude route te vervolgen.
Bovenstaand voorbeeld valt bij mij in de hoogste categorie 'toeval'.

03.
Vanmiddag stuurde iemand mij een bestand, 1255.jpg. Hiervoor heeft deze persoon mij een aantal plaatjes gestuurd van Spawn, X-Men en Spiderman. Toen ik op 'open' klikte en de viewer dit plaatje begon te openen, dacht ik ineens aan de NASA. Er was nog niets van het plaatje zichtbaar. 16 Seconden later (dit is een trage pc ) opende het plaatje en het bleek een foto te zijn van een opsteigende space shuttle van de NASA.
Categorie ... 2?

04.
Eergister droomde ik dat ik twee flatgebouwen bezocht, en ik ging naar de 11e verdieping. Even later in de droom kwan ik 'Alf' tegen, uit de gelijknamige serie.
Ik werd wakker en liep de woonkamer in, waar mijn moeder zat. Het eerste dat ze zei is: "Hee, Sheila (onze hond) is bijna 11."
Categorie 2

(Eigenlijk zouden we een soort 'regeltjes' moeten verzinnen om toevalligheden in te delen)

Nu schiet natuurlijk bij jullie de vraag te binnen:
"Ben je niet bang dat nu je het gaat bijhouden het toeval 'toevallig' ophoudt?"
Antoord: "ja."

05.
Net, na het avondeten (ik ben op bezoek bij m'n ouders) werd de tafel afgeruimd, waarna ik het tafelkleed uitklopte en opvouwde, boven de afwasmachine (had geen zin naar buiten te lopen ). Normaal doe ik het *altijd* buiten. Zegt m'n ma opeens: "Huh? Heb je dat van mij afgekeken? Gister deed ik dat ook boven de afwasmachine, terwijl ik dat normaal nooit doe."
Categorie 2

06.
Ik zat net in de Vara/TROS/whatever TV gids te bladeren en las een klein artikeltje over Georgina Verbaan. Daarin stond dat ze in een film een rolletje zal spelen waarin ze lang voor de trein blijft liggen en *net* op het laatste moment wegspringt.
Dit is mij ongeveer overkomen, ik ben ooit voor de trein geduwt, toen ik op de middelbare school zat.
"Wat is daar nou toevallig aan?" Hoor ik je denken.
Georgina zat toen bij me in de klas..
Categorie 3

Nou, wie volgt..
[ Dit bericht is gewijzigd door op 24-02-2002 @ 22:36:09 ]
araphor Gepost door araphor op maandag 04-03-2002 om 12:29:44
WEEK IX

Een poos geleden was ik aan het werk in Rotterdam Noord en liep langs een restaurant. Als ik langs het restaurant loop schiet er door mijn hoofd de gedachte: "Het zou wel toevallig zijn als ik nu bekenden, bijvoorbeeld mijn ouders hier zal tegenkomen."
Een half uur later kom ik weer terug bij dit restaurant en ik hoor opeens: "Paul?"
Ik kijk om en zie Maureen, een van de beste vriendinnen van mijn moeder. Ze zegt: "Goh, dat is ook toevallig dat ik jou hier tegenkom."
(Deze vriendin woont niet in Rotterdam, ook heb ik vrijwel geen familie in Rotterdam wonen).
Categorie 1

Een week later liep ik op de Bergweg in R'dam, en er stopt een auto naast me. Ik hoor ineens: "Postbode, mag ik je de weg vragen?"
Ik kijk en zie dat de man die me de weg wilt vragen een oude leraar is van me, uit Zoetermeer.
Categorie 3

27/02/2002
Ik ga met mijn moeder op bezoek bij mijn oma en koop een bloemetje. Het bloemetje wordt ingepakt in cadeaupapier bedekt met lieveheersbeestjes. Als we de plant aan mijn oma geven zegt ze: "Oh, dat is toevallig, ik kreeg van de week ook iets met lieveheersbeestjes erop."
Zo'n tien minuten later pakt ze een houten doosje, waar ze een klein zakje uithaalt. Ook dit zakje is bedekt met lieveheersbeestjes. Uit het zakje haalt ze een broche, het is een lieveheersbeestje.
Nu komt de huishoudster van mijn oma binnen, ze heeft een opvallende ketting om, met een hanger. Ze klapt de hanger open, het is een klokje in de vorm van een lieveheersbeestje.
Categorie 2

Ik zit in de bus en denk over het woord 'leeftijd'. Ik bedenk na over de betekenis van dit woord: 'tijd van het leven'.
Terwijl ik hier over nadenk zitten naast me een paar meisjes te praten: "Ik zei toch dat hij jarig was, dat was zijn leeftijd."
Categorie 2

28/02/2002
Ik zit in de Large te bladeren terwijl de TV aanstaat. Ik lees 'Shut the fuck up', en exact op het moment dat ik dit lees wordt er op TV gezegd: 'Could you be quiet please'.
Categorie 2

Terwijl ik het bovenstaande typ en het woord 'lees' typ, sla ik de Large open om te kijken wat ik ook al weer precies las. Op de 1e bladzijde die ik opensla valt mijn ook op het woord 'lezen'.
Categorie 3

01/03/2002
Ik kijk op een Kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen en zie 'Democraten 66' staan. De TV staat aan en er wordt '...democratisch...' gezegt.
Categorie 3

Een aantal dagen geleden droomde ik dat ik in de bioscoop naar een trailer van de film 'Sneeuwwitje 2' zat te kijken. De dag erna moest ik werken (PTT) en er was een huis-aan-huis folder van de blokker waar voorop een video van 'Assepoester 2' stond.
Categorie 4

02/03/2002
Vanmiddag fietste ik naar huis en dacht: "Ik zal eens kijken of ik, als ik aan katten denk, ineens 'toevallig' katten tegen ga komen."
Direct sprong er een kat de weg op. Binnen vijf minuten kwam ik drie katten tegen.
Categorie 3, er zullen wel veel katten in m'n wijk zitten.

Ik zet een mp3tje op met regengeluiden en tegelijkertijd begint mijn kraan ineens hard te druppelen.
Categorie 2

03/03/2002
Ik zit voor de TV te zappen en kom terecht op het programma 'Life and Cooking'. Er is een man in de uitzending, een sterrenkundige. Ik zie het en denk bij mezelf: "Die is toch al eerder in de uitzending geweesd?"
Vlak hierna zegt Irene Moors: "Jij bent al eens in een uitzending van Telekids geweest, .."
( ik heb al ruim 6 jaar geen Telekids meer gezien )
Categorie 2

Ik zit teletext op Discovery te kijken en zie dat er om 21:00 een programma komt over 'liegen'. Dat wil ik wel zien.
Ik denk er niet meer aan en een paar uur later ga ik de film 'Donnie Darko' kijken. In deze film wordt een aantal keren gezegd: "It just can't be a coincidence."
Donnie, de hoofdrolspeler vertelt iets, dat hij heeft meegemaakt aan zijn psychiater. Hij vertelt dat hij ergens achteraan liep, een kamer in. De psychiater vraagt: "And what did you find?"
Hierop liegt Donnie: "Nothing."
Op dit moment schiet me ineens te binnen dat ik dat programma over 'liegen' wilde zien op Discovery. Ik kijk op mijn klok en zie dat het 20:58 is. Ik heb nog precies twee minuten om de videorecorder aan te zetten en het programma op te nemen, precies genoeg.
Categorie 1
nasibal
DaFungUs!
Gepost door nasibal op maandag 04-03-2002 om 17:33:46
Doe jij niet teveel drugs omdat je overal zo over nadenkt?
----------------------------------------
nlhiphopper sinds 2001 :P
dap
038
Gepost door dap op maandag 04-03-2002 om 18:48:41
of te weinig
QyRoZ
Zwart.
Gepost door QyRoZ op maandag 04-03-2002 om 19:37:03
Ik vind het wel koel om dit te lezen, ga zo door
----------------------------------------
De mate van kinderachtigheid van dit soort posts is te sneu voor woorden.
teigetje Gepost door teigetje op maandag 04-03-2002 om 20:12:41
Nu ik!

2002-02-23
-n8 komt voor het eerst onder de nick 'nosmicka' op irc, ik vraag 'no snickers'? - binnen minuut komt er een snickers reclame op tv

2002-02-24
-attila's telefoon - 'goh, hij heeft nog geen oproepen gemist' - half uur later gaat ie (zondagochtend 930)
-ik zit te zoeken naar dvd van the good earth (1937) - araphors oma had t over soylent green (kende de titel niet) ik ga op zoek naar de titel - film blijkt uit 1973 te zijn

2002-02-26
-ik stap de deur uit met haast; paraplu valt op de grond (van deurknop), 'oeps, vreemde plek om paraplu op te hangen', fiets even later naar beneden bij Oude Haven (Rotterdam), hangt er een paraplu aan de reling (niemand in de buurt)
-ik zet suburbia aan van de pet shop boys ('wheres a policeman, when you need one, to blame the color tv...') komt er net een politie auto voorbij
-heb dit weekend forrest gump gekeken. begint en eindigt met een dwarrelende donsveer. kon me erg inleven in forrest zn leven. nu land er een donsveer precies op mijn muis. joost mag weten waarvandaan.

2002-02-27
-eddepet zet een mp3 op van twin peaks, ik heb net een mail over de release van een dvd van twin peaks gehad
-nog 2, even vergeten... (voor 1630)
-ik luister radio1 (tussen 2330 en 24, nieuws) ik denk 'goh, dat was lekkere soep', op de radio wordt net door presentator aan geinterviewde gevraagd (spottend) 'en op die conferenties krijgt u zeker ook lekker eten?'

2002-02-28
-vannacht gedroomd over een apache heli die mijn ouderlijk huis aanvalt: ik zie vanochtend dat flop het gisteravond over apache had (ik zat toen al niet meer op irc)
-in bioscoop bij Mulholland Drive (GOEIE FILM), na pauze heb ik mijn cola snel opgedronken, zet fles op de grond, in de film volgt de zin 'and dont drink all the coke' (compleet a-functioneel in de film)

2002-03-05
-ik stap net kantoor binnen, op de radio is het eerste woord 'Roelofarendsveen' (tijdens de file informatie). Laat ik daar nou net geboren zijn. (En NEE, ik ga geen foto van mn werkplek neerzetten, geen tijd voor )


[ Dit bericht is gewijzigd door op 05-03-2002 @ 09:11:57 ]

----------------------------------------
Code #404: User not found
araphor Gepost door araphor op dinsdag 05-03-2002 om 10:15:56
05-03-2002
Ik kom net uit de les, ik dacht tijdens de les aan een oog en wilde een oog gaan tekenen. Op dat moment zei de leraar een zin met daarin: "... je oog op laten vallen ..."
(De rest heb ik niet verstaan, zat niet echt op te letten)
limon
Gepost door limon (Oldschool) op dinsdag 05-03-2002 om 11:06:02
Nu ik erop let is het moeilijker om ze te herkennen. Maar een goede van nog geen maand geleden:

Tijdens een college (waarbij je leert presenteren etc.) gaf ik een presentatie over 'toeval'. De groep bestaat uit 14 personen. In de eerst volgende UniversiteitsKrant (UK) staat [elke week] een strip, en wat zegt het poppetje op het eerste tekeningetje: "ik ben laatst naar een lezing over toeval geweest'...

Iedereen uit de groep had er met niemand anders over gepraat en kende ook niemand van de UK. Iedereen was was stomverbaast
----------------------------------------
Voorzitter van de Typhoon-fanclub
limon
Gepost door limon (Oldschool) op dinsdag 05-03-2002 om 11:09:11
Oh ja, defenitie van toeval (van Dale):

"Het feit dat een gebeurtenis plaatsvindt, hoewel de kans daarop zeer gering was"

De vraag zal dan ook bij niemand zijn OF toeval bestaat, maar of in een gegeven situatie ook daadwerkelijk de kans op die gebeurtenis zo klein was.
----------------------------------------
Voorzitter van de Typhoon-fanclub
limon
Gepost door limon (Oldschool) op dinsdag 05-03-2002 om 11:16:47
Oh ja 2,

Ik heb net een uur geleden al mijn oud papier weggebracht en toen ik terug kwam bleek er 1 krantje nog in m`n huis te liggen: het was het krantje met de strip over toeval op de achterkant. Toen dacht ik aan dit topic en poste ik de toeval.
----------------------------------------
Voorzitter van de Typhoon-fanclub
araphor Gepost door araphor op donderdag 07-03-2002 om 18:20:13
Een oudere..

De buren van mijn beste vriend, gingen een poos geleden verhuizen (ik woonde toen nog in Zoetermeer).
Zijn buren gingen verhuizen naar een huis tegenover het huis waar ik in woonde. Dus zijn buren werden mijn buren.
araphor Gepost door araphor op donderdag 07-03-2002 om 22:49:15
Ik wilde net quitten van irc, dus ik typ

/quit *plons*

En voor ik op enter druk, zegt bustamove
{bustamove} water?
araphor Gepost door araphor op vrijdag 08-03-2002 om 11:33:57
Ik kwam net tijdens de les in de kantine een 'Kenneth' tegen, waarna ik weer het lokaal in liep. Ik leg mijn boek op tafel en wil zeggen tegen een klasgenoot: "Ik kom net Kenneth' tegen," op dat moment kijk ik op mijn boek en het eerste woord dat op de bladzijde staat is 'Kenneth'.
araphor Gepost door araphor op vrijdag 08-03-2002 om 14:57:01
Ik zit op school en klap twee keer in mijn handen, klik nu m'n irc naar voren en zie:

{ikben} *applaus*
[ Dit bericht is gewijzigd door op 08-03-2002 @ 14:57:26 ]
araphor Gepost door araphor op vrijdag 08-03-2002 om 15:14:02
Eh....

Ik kom net op twee verschillende websites en kwam op beide sites achter elkaar de datum 11 september tegen.

Dus toen zei ik tegen teig:
"Ik kom net op twee verschillende websites en kwam op beide sites achter elkaar de datum 11 september tegen. Valt dat ook in het forum, of valt dat er net buiten."

Precies op het moment dat ik dit zei, gooit teig een prop papier *net* buiten de prullenbak.
araphor Gepost door araphor op dinsdag 12-03-2002 om 12:00:54
Bustamove zit naast me 'Police Quest' te spelen (ja, dat heeeeele oude spel) en loopt de brieving room binnen. Op het bord staat met krijt geschreven "13:00".

Bustamove kijkt voor de lol op zijn hoorloge en...
Het is 13:00 uur.
araphor Gepost door araphor op dinsdag 12-03-2002 om 12:02:59
Een poos geleden kocht ik een boek over toeval in Den Haag. De titel van het boek is 'De zin van het toeval'.

Vorige week kocht ik in Den Haag een tijdschrift, waar een artikel in stond, ook over toeval. De titel van dit artikel is 'De zin van het toeval'.

(Nee, het boek is niet door deze schrijver geschreven)
araphor Gepost door araphor op dinsdag 12-03-2002 om 12:04:19
Bustamove zit nog steeds Police Quest te spelen en bij de briefing wordt gezegd: "Welcome back from the long weekend".

Bustamove was gister (maandag) vrij..
araphor Gepost door araphor op dinsdag 12-03-2002 om 12:07:29
Afgelopen zaterdag kwam SpoPo bij me langs en hij selecteert zo'n 25 mp3's, waaronder 'Rabbit in your headlights' van Radiohead, ik vroeg of hij dat nummer wilde selecteren.

Winamp staat op shuffle en als SpoPo op 'play' klikt begin 'Rabbit in your headlights'. Als het nummer is afgelopen en het volgende nummer begint vraag ik of hij hem nogmaals kan draaien, maar dat doet hij niet.

Het eerstvolgende nummer is weer 'Rabbit in your headlights'. Als deze weer is afgelopen, selecteert SpoPo weer een stapel mp3's, drukt op play en *weer* begint winamp met 'Rabbit in your headlights'.
Rauf
ALL I NEED IS ONE BIKE
Gepost door Rauf op dinsdag 12-03-2002 om 14:31:06
yow ik had vandaag CV, een les die ik gewoonlijk skip,
of eigenlijk ALTIJD skip, dus ik denk ga je es voor de lol. gaat die les niet dooor......
vaagheid.....

Dus des te meer reden om niet te gaan volgende keer....
----------------------------------------
"Je kent geen hiphop omdat je geen moeite doet"
NAS - GOD'S CUNT
Heb je last van je rechterpink rhyme?
Rauf
ALL I NEED IS ONE BIKE
Gepost door Rauf op dinsdag 12-03-2002 om 18:31:17
Ik ben net friet wezen eten hiero op Hatert..
Hoor ik in de friture dat iemand zich hier in de ouderen flat bij mij in de buurt gisteren zich ook zelf dood heeft geschoten...
wacke ish....

ps dit houdt verband met ;het breedbeeld incident...
----------------------------------------
"Je kent geen hiphop omdat je geen moeite doet"
NAS - GOD'S CUNT
Heb je last van je rechterpink rhyme?
livio
Oldschool
Gepost door livio op woensdag 13-03-2002 om 09:49:38
ik zet vanmorgen : Toto - Africa aan. Ga op de bank liggen en kijk naar de kast, waar zeer groot aanwezig een boek van Afrika mij als eerste opvalt.
araphor Gepost door araphor op woensdag 13-03-2002 om 20:31:39
  Quote
  Een aantal dagen geleden droomde ik dat ik in de bioscoop naar een trailer van de film 'Sneeuwwitje 2' zat te kijken. De dag erna moest ik werken (PTT) en er was een huis-aan-huis folder van de blokker waar voorop een video van 'Assepoester 2' stond.

Ik zag een reclame op TV met deze film, en de sub-titel is: "Dromen komen uit"

AARGH!
araphor Gepost door araphor op donderdag 14-03-2002 om 19:49:34
Ik was net naar KinkFM aan 't luisteren en hoorde ze iets mompelen over 'Pink Floyd' en 'optreden' en 'kaarten weg', dus ik stuur ze meteen een mailtje, wanteh... PINK FLOYD!

Nu lezen ze m'n mailtje voor:
'Sorry, dat Pink Floyd zou optreden hebben we gelogen en we geven ook geen kaarten weg. Maar om de schade toch een beetje goed te maken heb ik een plaatje van Pink Floyd *toevallig* bij me en eh... TOEVALLIG? Het is gewoon een FANTASTISCH album. EN ik krijg mail binnen van Annet Hesselink en Jaap Leusing. Dat KAN GEEN TOEVAL ZIJN!"

Ik weet ook niet helemaal wat hier het toevalgehalte aan is, behalve dat hij toevallig Pink Floyd bij zich heeft...

.... en TOEN zette ik de radio aan (nu dus) en hoor de presentator zeggen:

Eh... het is Jaap Leusink..

kINK FM, pINK floyd, HesselINK, LeusINK

Ik zeg niets meer
teigetje Gepost door teigetje op vrijdag 15-03-2002 om 06:12:44
[21:59] [teig|weg] ik zit een strip te lezen
[21:59] [teig|weg] broer maakt opmerking 'o nee, ze gaan toch geen ingewikkelde corner nemen he' (over voetbal, psv vs feyenoord, LEKKER BELANGRIJK)
[21:59] [teig|weg] dus ik 'nee hoor, ze schoppen gewoon de bal het publiek in, klaar'
[22:00] [teig|weg] affijn, corner wordt genomen, komt op de eerste de beste voet terecht en... eindigt in het publiek

----------------------------------------
Code #404: User not found
limon
Gepost door limon (Oldschool) op zaterdag 16-03-2002 om 20:05:17
Ik heb vrijdag avond wat spulletjes bij de Ikea gekocht. Zaterdagochtend aan het tv-kijken: Barend en van Dorp, (herhaling denk ik) met o.a. een vrouw te gast die directrice is van een porno-blad. Ze vragen aan haar wat ze vroeger wilde doen. Toen pakte ik maar m`n Ikea-spullen om in elkaar te zetten: en op dat moment vertelt die vrouw dat ze graag bij de Ikea had willen werken...
----------------------------------------
Voorzitter van de Typhoon-fanclub
teigetje Gepost door teigetje op zaterdag 16-03-2002 om 21:40:40
Vannacht gedroomd dat 'we' gingen waterpolo'en: de tegenstander kwam met slechts 3 man opdagen (je speelt het spel met 7 man). Vandaag gingen we echt waterpolo'en en wat blijkt.. van ons team (15 man) hebben zoveel mensen afgezegd dat er maar 6 man bij het zwembad is. Tekort spelers. Een persoon gaat er naar huis, 5 man gaat naar de kroeg...

(en ja, 15/5=3, maar dat vind ik te ver gaan)
----------------------------------------
Code #404: User not found
araphor Gepost door araphor op maandag 18-03-2002 om 12:16:40
Ik droomde vrijdagnacht dat mijn ouders onverwacht langskwamen, terwijl ik dat helemaal niet wilde..

Ben ik zaterdag aan het werk, wordt ik gebeld door mijn ouders: "We zijn net bij jou thuis langsgeweesd" (ja, ze hebben de sleutel). "Wat een zootje was het... "

Tja...

Maar da's natuurlijk eigenlijk geen toeval..
[ Dit bericht is gewijzigd door op 18-03-2002 @ 12:16:56 ]
araphor Gepost door araphor op maandag 18-03-2002 om 12:55:04
  Quote
  een note:
  *Thylacine* ikben begint over een reclame met muziek van The Stranglers (walking on beaches) te praten, ik zeg '* Thylacine heeft alles van the stranglers op 12"' en heel toevallig heb ik voor me..... en 7" van The Stranglers - Dutchess <--- toeval!
araphor Gepost door araphor op maandag 18-03-2002 om 13:10:20
{N8} oh er is trouwens iets vaag gebeurd
{listig} vertel
{N8} er was een brand gisteren bij de munt
{N8} ivo was er bij
{N8} ik moest gisteren niet werken
{listig} ivo de slet?
{N8} maar het was tussen 22:00 en 1:00 gebeurd
{N8} jah die slet
{N8} en ik sliep tussen 21:00 en 1:00
{listig} wat stond er dan in de fik?
{listig} ivo was toevallig in de bios?
{N8} toen ik om 1:00 werd wakker door een droom over de bios
{N8} en in die droom waren m'n collega's paniek aan het maken
{N8} en de managers waren rond aan het rennen
{N8} omdat er een brand was
{N8} erg toevallig allemaal, toen ik gisteren naar de bios ging... keek ik op de lijst van vrijdagavond en alle collegas van me droom werkten die dag
{araphor} hmm
{araphor} dat zijn al drie droomtoevalligheden achter elkaar zowat
{araphor} bizar
teigetje Gepost door teigetje op maandag 18-03-2002 om 19:36:16
(tijdens Star Trek Voyager van video)
[19:42] [ikben] hm
[19:42] [ikben] hirogen op tv
[19:42] [ikben] die net zo groot is als een mens
[19:42] [ikben] 'waarom is ie zo klein'
[19:43] [ikben] zegt sjor 'da's een wussy'
[19:43] [ikben] waarop de hirogen zegt 'i have no use for cowards'
----------------------------------------
Code #404: User not found
teigetje Gepost door teigetje op dinsdag 19-03-2002 om 06:02:32
Gisteravond laat, op BBC2, Alexei Sayle is eindelijk weer s op tv en heeft iets tegen het 'general public'. Ik lig op mn bed, languit, maar ga verliggen zodat ik compleet dwars ligt. Alexei zegt vervolgens 'people who like my stories are completely twisted, like this' waarop ie verwrongen en dwars op zn stoel gaat zitten.

----------------------------------------
Code #404: User not found
limon
Gepost door limon (Oldschool) op dinsdag 19-03-2002 om 09:52:39
Gisteravond bij m`n werk. Ik zie op de order eieren staan en net voordat ik ze pak denk ik: als je ze laat vallen zal het wel een teringzooi worden. Ik pak de eieren en ik laat ze per ongeluk vallen. Alles nog heel...
----------------------------------------
Voorzitter van de Typhoon-fanclub
araphor Gepost door araphor op dinsdag 19-03-2002 om 10:21:47
Ik zat net in de les en de leraar wil een video laten zien. Hij haalt een TV met videorecorder bij de audiovisuele dienst en als hij de videoband erin wilt stoppen blijkt er al een band in te zitten. Als de leraar kijkt wat er op deze band staat, blijkt er exact hetzelfde op te staan als op de band die hij ons wil laten zien.

Even later, tijdens de film, wordt er gesproken over de rol van de vrouw in Nederland en feminisme. Tijdens dit stuk video kijk ik naar een 'Metro' die op een tafel links van me ligt, en zie een artikel 'Vrouwen aan de macht op Texel'.
[ Dit bericht is gewijzigd door op 19-03-2002 @ 14:50:21 ]
teigetje Gepost door teigetje op woensdag 20-03-2002 om 09:34:16
Dit hele weekend bij mn ouders thuis tussen de tulpen (gele, van het soort 'Yokohama') gelopen, en ook een aantal opgeruimd (restjes die overblijven als je alle goeie tulpen hebt opgetrokken). Zit ik gisteren in de trein richting Rotterdorp, val ik in slaap. Ik word wakker ergens in het midden van het weiland tussen Leiden en Den Haag, komt er NET op dat moment een schuurtje voorbij met een klein tulpenveldje, waar nog een paar gele tulpen staan die VERDACHT veel op Yokohama's leken.
----------------------------------------
Code #404: User not found
araphor Gepost door araphor op woensdag 20-03-2002 om 10:34:10
Dit is al een poos geleden, maar hoort toch een beetje in dit topic:

Ik ben op bezoek bij m'n ouders en 's avonds loop ik naar beneden. Het is 23:00 uur. For no appearent reason loop ik naar de keuken en kijk uit mijn raam naar de lucht en blijf zo'n 5 minuten naar buiten staren.

De volgende dag vertelde mizou me dat ze, op *exact* dat moment een UFO had gezien.

(Deze '23:00' kwam trouwens ook weer terug in een droom)

Maar eigenlijk is dit ook meer dan toeval, net als vele andere van de voorbeelden
Mizou
OWJAHJOH??!
Gepost door Mizou op donderdag 21-03-2002 om 17:11:29
okeej hier eindelijk mijn dingen paul zoals ik beloofd had!

waar zal ik beginnen?

t is al een tijde geleden maar t is zeker de moeite waard!

t was rond 12 uur s nachts.
ik keek uit mijn raam naar de sterren ( dat doe ik wel vaker)na 10 minuten kijken zag ik iets vaags in de lucht eerst leek t gewoon op een vliegtuig maar opeens ging t raar bewegen..te raar... en er kwamen opeens hele snelle knipperende lichtjes uit heel onregelmatig.
t vloog heel schokkerig van onder naar boven heel snel toen ging t opeens in een schuine rechte lijn omhoog...t was best ver bij me vandaan en ik dacht dat hij weg ging maar opeens zag ik dat t mijn kant opkwam...t ging heel snel opeens bleef t ding voor ons huios hangen best wel dichtbij even later was ie weg.

de volgende dag vertelde ik dit aan araphor

ongeveer 3 dagen later....


ik keek weer naar buiten (t was weer rond 12 uur) maar dit keer was t bewolkt...geen sterren dus ik bleef heel even kijken opeens werd het helemaal helder echt in een hele snelle tijd ( kon eigenlijk gewoon niet) en na 2 minuten kijken zag ik weer dat ding (ufo ofzo)
paul zei nog als je t weer ziet moet je t filmen!
ik dacht ik ga snel mijn broertje halen...dus ik hem gehaald t duurde ongeveer 20 seconden om hem te halen
toen ie uit t raam keek was t opeens weer helemaal bewolkt... te vaag maar t is echt waar al klinkt t gek
ik dacht ik moet t nu even aan paul vertellen dus ikm weer helemaal de computer opstarten pfffffff
ik alles aan paul vertellen zegt ie opeens...Hmmm...das vaag ik keek net uit het raam naar de sterren en ik dacht aan een ufo!
was dus om pcies de zelfdetijd dat we uit t raam keken alleen was ik in arnhem en hij bij zn ouders ergens in de buurt van hoek van holland!

vaag dus...


----------------------------------------
www.serife.nl
Mizou
OWJAHJOH??!
Gepost door Mizou op donderdag 21-03-2002 om 17:17:14
okeej dan toch nog meer 1 voor vandaag

paar weken geleden was ik in maastricht
ik was even met een meisje uit mijn klas de stad ingegaan.
heel plotseling krijg ik echt heel erg last van mijn rug niet normaal..en t blijft...maar ik zei er niks over.
15 minuten later zaten we even ergens en opeens begint ze te vertellen over haar hernia waar ze heel erg last van heeft...huh?


ik wist niet eens dat ze een hernia had maar ik had dus pcies op de zelfde plek last als zij.
----------------------------------------
www.serife.nl
Alternative Gepost door Alternative op donderdag 21-03-2002 om 20:03:08
Mijn geval:

Ik dacht gistermiddag damn ik heb echt zin in een stuk slagroomtaart... vraag me niet waarom maar ik had er trek in...

En raad eens wat er vanmiddag in de koelkast lag...
Jahoor! Slagroomtaart
----------------------------------------
NEDERHOP!!!
teigetje Gepost door teigetje op vrijdag 22-03-2002 om 12:19:15
Om maar verder te gaan op het spellen topic,: ik had dus 3 spellen voor 2,26 duro's gekocht, en daarbij (voor araphor, VERSLAAFDE!) het spel Baldur's Gate gevonden bij Dynabyte voor 9,95 duro's. Totaal is dit 12,21 duro's. Goh, leuk dat het zo symmetrisch is. Op het moment dat ik daar voor het eerst achter kwam, stond ik te wachten tot ik mijn broertje me op kwam halen bij de bushalte (is het verhaal al persoonlijk genoeg zo?). Ik vroeg me af hoe laat t inmiddels was, en keek op mn horloge. 12:21. 'Figures'..

Even daarvoor zat ik in de bus, lekker depressief te zijn. Ik kreeg de plaat 'Seconds' van Pulp in mn hoofd. Vooral het stuk 'and sometimes second best, is all that you can get, oh yeah, oh somebody told me' waarbij ik net langs een winkeltje in Rijpwetering (of all places) reed, waar een reclamebord stond: 'wijn op zn paasbest'.
----------------------------------------
Code #404: User not found
araphor Gepost door araphor op vrijdag 22-03-2002 om 12:23:30
Ik was gister een stuk tekst uit een boek aan het overschrijven, en ik was aangekomen bij: "... have become comfortable ... "

Precies op *dat* moment staat er het nummer Comfortably Numb aan van Pink Floyd, en exact op het moment dat ik begin met 'have' op te schrijven hoor ik " ... have become confortably .... "
araphor Gepost door araphor op zaterdag 23-03-2002 om 17:50:25
Categorie : Bizar

Vanmorgen op mijn werk (PTT):
Ik ben bezig met 'een' willekeurige straat te sorteren, en ben aangekomen bij de straat Westlander nummer 121. Precies op dat moment gooit een collega naast me een brief voor me neer, met als adres 'Westlander 121', terwijl hij zegt: "Dat is ook in jouw gedeelte." Dit gedeelte bestaat uit zo'n 800 huizen ofzo.

Dus ik die brief niet aanraken, maar doorsorteren, zegt m'n collega: "Zou je die brief niet even sorteren."
Ik: "Hij zit al goed"
Je had m'n collega's moeten zien kijke
teigetje Gepost door teigetje op zaterdag 23-03-2002 om 19:57:35
Ik heb vannacht gedroomd over het leren van magie en dat ik het kon gebruiken. Op het moment dat ik de droom voluit uit zat te tikken, zette ik de TV aan. Is er net op RTL4 een of andere brakke serie over een geest in een fles, die aan een leerlinge van alles aan het uitleggen is over... magie.
----------------------------------------
Code #404: User not found
araphor Gepost door araphor op zaterdag 23-03-2002 om 23:20:00
Vorige week liepen teig, bustamove, fl0p en ik door Den Haag en telkens als we een winkel uitliepen, reed er binnen een halve minuut een politiewagen voorbij. Dit gebeurde zo'n vijf keer achter elkaar. Even later gebeurde hetzelfde, maar dan met een ambulance en een brandweerwagen.

Als we weer een winkel uitlopen zegt teig: "Ik zou pas echt opkijken als we nu een helikopter zouden zien."

Nog geen halve minuut later lopen we langs een winkel, waar een speelgoedronddraai-geldingooi-helikopter voor de deur staat..
araphor Gepost door araphor op zondag 24-03-2002 om 11:11:29
  Quote
  kuch
  {livio[aw]} kuch
  {livio[aw]} de-ignore
  *** mous has joined #osdorp
  {RAMP-Watt} [mous] Juf Mous in da House
  {araphor} hmm
  {araphor} ik wilde bijna 'druk hier!' zeggen
  [listig} heej mous!!!
  {araphor} WHAA!
  {araphor} en ik zag gewoon echt niet dat mous binnenkwam!

Ik ga deze niet uitleggen..
[ Dit bericht is gewijzigd door op 24-03-2002 @ 11:14:33 ]
teigetje Gepost door teigetje op zondag 24-03-2002 om 21:39:37
[22:35] {teig} OK
[22:35] {teig} DIT IS DE DRUPPEL
[22:35] {teig} ik zit dus beetje rond te bladeren
[22:35] {aa`o} sorry
[22:35] {teig} op zoek naar beginners boeken voor magic practicing
[22:35] {teig} ik denk
[22:35] {teig} IK GA SLAPEN
[22:35] {teig} ik kijk naar de tv
[22:35] {teig} staat TCM aan
[22:35] {teig} een of andere filmzender
[22:36] {teig} wat roept een gast daar
[22:36] {teig} 'droom maar fijn'
[22:36] {teig} 'droom maar fijn over goochelaars'
[22:36] {aa`o} hehe
[22:36] {aa`o} posten!
[22:36] {teig} (in t engels
[22:36] {aa`o} WHAAT
[22:36] {teig} )
[22:36] {aa`o} da's wel heel bizar
[22:36] {teig} MAGICIANS
----------------------------------------
Code #404: User not found
aa`o
improsoned
Gepost door aa`o op maandag 25-03-2002 om 07:16:10
  Quote
  Uit een ander topic:
  Ik zit zojuist met Remco naar de slechte film 'Pups' te kijken, die gaat over twee kinderen van 13 en 14 jaar die een bank aan het overvallen zijn en daarbij een zestal mensen in gijzeling nemen.
  Zij hadden op een gegeven moment door de telefoon een gesprek met een mannetje van de FBI, en eisten dat ze meteen ophielden met het uitzenden van deze gijzeling.
  Op dit moment maakt Remco een opmerking 'Oh, da's simpel. Dan trek je toch gewoon de kabel er uit?'
  Op precies dát moment begint de video te storen. Dat terwijl de rest van de videoband van uitstekende kwaliteit is.

----------------------------------------
<a href="http://www.outofbody.nl">Outofbody.nl</a>
aa`o
improsoned
Gepost door aa`o op maandag 25-03-2002 om 09:18:24
Ik had vannacht zo'n bizarre droom, dat ik nog steeds twijfel of het wel een droom was. Maar buiten dat, ik ging deze droom posten op een forum, en toen ik 'm gepost had zag ik dit:Ik ging dat andere topic lezen, en het meisje dat het had gepost vertelde dat ze zwarte schimmen zag in haar kamer, gesuis hoorde en zichzelf niet meer kon bewegen. Dat is EXACT hetzelfde als dat ik sinds zo'n anderhalf jaar mee maak.

Maar buiten dat, mijn topic ging over iets heel anders, waarvan ik denk dat het misschien een astrale reis was.

In dat andere topic zegt dat meisje op een gegeven moment:
"...Ik dacht dat ik ging astrale projectie doen..."

Ik noemde dus in mijn topic 'astraal reizen'.
En dit forum gaat over dromen!

WHAAAAH!
----------------------------------------
<a href="http://www.outofbody.nl">Outofbody.nl</a>
aa`o
improsoned
Gepost door aa`o op maandag 25-03-2002 om 13:49:13
Okee, ik had zojuist SpoPo aan de telefoon en hij zegt tegen me: "Hoe is het?"
Waarop Fl0p, die naast me zit, zegt: "Hij is DOOD."
En vertelde *tegelijk* ik tegen SpoPo, "Ja, ik leef nog."
Waarna ik vertelde dat ik acht dagen geleden had gedroomd dat ik vandaag, dood zou gaan..

(en de dag is nog niet voorbij)
----------------------------------------
<a href="http://www.outofbody.nl">Outofbody.nl</a>
livio
Oldschool
Gepost door livio op dinsdag 26-03-2002 om 09:09:46
zeg ara... ik vind het wel verdacht "toevallig" dat jij zoveel toevalligheden meemaakt.
 Index / [arch] Kunst en wetenschap /   [Pagina: [1] 2 ]
© 1998 - 2019 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0124 sec.