Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Index   -   Actieve onderwerpen   -   Beleid   -   Zoeken   
 Index / Algemene zaken /   [Pagina: 1 2 [3] 4 5 ]
BAR-T
beter doe je normaal..
Gepost door BAR-T op woensdag 26-12-2007 om 11:39:00
is slechts een voorbeeld
----------------------------------------
http://www.sexy-lena.com/?uid=427833
Liquid
Gepost door Liquid op woensdag 26-12-2007 om 11:45:30
Sowieso, als mensen ''radicaal'' zijn in bijvoorbeeld bidden of onthouden van alcohol ofzo, lekker boeiend toch? Van zo iets persoonlijks heeft niemand last lijkt me. Het word pas een probleem als iemand radicaal is in de zin van; 'elke niet gelovige is een minderwaardig mens' ofzo.

En wat bedoel je precies met letterlijk nemen? Want ik weet niet zeker of ik je nou begrijp. De Koran word letterlijk genomen in de zin van dat er gelooft word dat hij nu nog 100% in dezelfde staat is als toen hij werd geopenbaard. Hij is dus nog letterlijk hetzelfde als in de tijd van Mohammed.

Maar dat wil niet zeggen dat hij letterlijk genomen word en elke zin opzichzelf als gebod geldt. Je moet dingen in perspectief zien en het boek als geheel nemen. Ook zijn veel dingen bijvoorbeeld symboliek en dus niet letterlijk bedoeld. Ik denk dat de meeste moslims het daar ook wel mee eens zijn.
----------------------------------------
It's called the American Dream because you have to be asleep to believe it.
BAR-T
beter doe je normaal..
Gepost door BAR-T op woensdag 26-12-2007 om 12:06:28
maar er hoeft er maar 1 tussen te zitten die alles letterlijk neemt en meent dat hij voor zijn god een vliegtuig moet pakken en zich in een druk gebouw boren.

het klopt dat zo het beeld van veel mensen is geslepen maar dat neemt nog niet weg dat de islam ook veel strenger (tenminste zo komt het op mij over, er zijn namelijk veel voorbeelden te noemen naast bidden). en dat is best raar aangezien de islam en het christendom in de zelfde god geloven alleen op een andere manier.

en ik weet niet of jij moslim bent maar hoe zit het dan met het toekomstperspectief. Veel christenen geloven dat jezus terug op aarde komt en dat alles goed komt en er vrede is( ik geloof dit niet maar dit is wat veel mensen dus geloven). Hoe zit dat met allah, of mohammed? komt mohammed volgens de moslims ook weer terug op aarde?
----------------------------------------
http://www.sexy-lena.com/?uid=427833
Liquid
Gepost door Liquid op woensdag 26-12-2007 om 12:11:10
Nee, Jezus komt terug op aarde
En die ene die een vliegtuig pakt en zichzelf opblaast is een gemanipuleerde idioot. Ik denk dat ik me daar meer over kan opfokken dan jij, want als 100 moslims een jaar lang hun best doen om te laten zien dat ze ook gewoon normale mensen zijn, er hoeft maar een zoiets te gebeuren, het gaat de wereld over en die 100 mensen kunnen weer opnieuw beginnen met iedereen overtuigen.
----------------------------------------
It's called the American Dream because you have to be asleep to believe it.
SLM040
Wat nou!? Geen kusje!!?
Gepost door SLM040 op woensdag 26-12-2007 om 12:12:21
Jezus komt terug voor het laatste oordeel. Iedereen die de hemel niet waardig is blijft op aarde en zal sterven of iets in die trant. Vind er niets vredelievends aan.

Maar ik heb een programma gezien toegewijd aan dit onderwerp op Discovery Channel en daarin wordt duidelijk gemaakt hoe Christenen met een beetje creatieve interpretatie zover komt dat God eigenlijk wreed is tenzij je jou leven aan Hem toewijd.

Edit: Jezus komt 2 keer terug trouwens. Weet niet meer precies waarom en hoe het zit.
[ Dit bericht is gewijzigd door op 26-12-2007 @ 12:14:50 ]

----------------------------------------
Thomas schreef op 06-03-2008 @ 21:52
hihi, piemel, hihihi vagina! oooh noh! hihi
BAR-T
beter doe je normaal..
Gepost door BAR-T op woensdag 26-12-2007 om 13:02:26
terwijl hij eergisteren nog is geboren
----------------------------------------
http://www.sexy-lena.com/?uid=427833
Veelpleger
Surya
Gepost door Veelpleger op woensdag 26-12-2007 om 16:02:28
Quote:
SLM040 schreef op 26-12-2007 @ 12:12
Edit: Jezus komt 2 keer terug trouwens. Weet niet meer precies waarom en hoe het zit.


hij was zn hash vergeten
----------------------------------------
www.mcsurya.nl
spelbreker
No Probz
Gepost door spelbreker op woensdag 02-01-2008 om 01:28:39
damn eventjes props voor inzichten zoals die van SLM Bar-T Liquid en Mixxman vooral! sorry als ik iemand vergeten ben met goeie shit

ik durf van mezelf t zeggen dat ik een groot denker ben, zoals mixxman ook al zegt ik gis teveel naar shit en verkrijg meer alcohol dan me lief is

dat een bijbel, koran of een talmud opium voor het volk is is zoiezo een feit(ik weet het ik loop een btje achter in het gesprek)
punt vind ik wel, los van die extreme gevoelswaardering bij de koran dat ik het erg goed vind dat, lees, de koran geen geloven verbied, maar alleen pleit voor het eigen geloof, ipv het christendom dat pleit voor het eigen geloof en dan ook nog wil beweren dat al het andere slecht is

dat is 1 ding

mayb is het slagzinnetje geloven begint waar weten ophoudt bij jullie bekend, en naar aanleiding daarvan vindik..
dat een boek dat je richtlijnen geeft voor het leven alleen bestemd is voor mensen die onzeker in het leven staan(budaboeken voor je chi shit enzo, niet eens perse een bijbel) of er puur mee opgroeien en niet anders weten, en dus niet voor mij weggelegd in de stoffige kast op zolder

ik vind het mooi dat mensen kracht kunnen putten uit zoiets nutteloos(in mijn eigen perspectief dan) als een boekje met richtlijnen waarvan ik weet niet hoeveel auteurs de boel hebben lopen vernaggelen, ik vraag me natuurlijk wel af hoe gelovigen zo blind kunnen zijn, maar probeer ze geen bril te geven die niet werkt als je blind bent..
de westerse cultuur is daar zoiezo van, zoveel drang om datgene wat jou leefmilieu zo interessant maakt te willen delen met een buitenstaander die zonder die shit veel minder issues heeft dan met

ethisch gezien is dat heel tof enzo, want het is natuurlijk uit goede bedoelingen, maar het loopt altijd slecht af, en om het maar een beetje excesserig te stellen wordt een moslim niet blij vjou delicatesse broodje varkenslapjes van de Mac

ik heb altijd al gevonden dat globalisme een mooi ding is, net als het communisme, maar het feit blijft altijd dat mensen zich onderscheiden idd, maar juist niet om het willen onderscheiden van jezelf met de rest(ego's, emo's en kansloze personen daargelaten, ja ik weet het zijn er veel), maar eigenlijk gewoon vanuit het beeld dat mensen hun eigen dingetjes willen, maar vooral nódig hebben om een beetje je geluksgevoel op peil te houden

schijt mij het of je daar drugs, een bijbel, 20 fans op nlhiphop of een lekkere chick voor nodig hebt

daarom vind ik het dus ook mooi wanneer een mens kracht kan halen uit een geloof, waartegenover ik savonds om 11 uur aan me 2e jonko zit als een soort van dagverwerking
en dan vraag ik mezelf af en toe toch echt af waar ik mee bezig ben, en dúrf ik niet eens te zeggen dat geloof een slecht iets is


wie leest me..

[ Dit bericht is gewijzigd door op 02-01-2008 @ 01:42:04 ]
SLM040
Wat nou!? Geen kusje!!?
Gepost door SLM040 op woensdag 02-01-2008 om 11:39:45
Ik heb het gelezen, maar ik snap de helft niet.
----------------------------------------
Thomas schreef op 06-03-2008 @ 21:52
hihi, piemel, hihihi vagina! oooh noh! hihi
Liquid
Gepost door Liquid op woensdag 02-01-2008 om 12:04:34
Hehe, ik volg je ook niet echt helemaal. Volgens mij bedoel je iets als dat de ene persoon nou eenmaal geinspireerd word door een geloof-iets, terwijl een andere persoon zich bij wijze van spreke laat inspireren door een lekkere chick. Daar ben ik het ook wel mee eens, iedereen heeft zijn eigen 'waarheid' en leeft daar naar, zolang je zelf maar weet waarom je zo leeft en een beetje overwogen bent, dan maakt het mij ook niet veel uit wat die waarheid is.

Oh, en dat mensen heilige boeken volgen uit a) onzekerheid of b) niet beter weten, daar ben ik het niet mee eens. Ik mis de optie ''omdat ik er van overtuigd ben dat wat er in dat heilige boek staat de waarheid is'' want dat zal toch echt de meest voorkomende zijn (hoop ik toch ) Al twijfel ik er niet aan dat een heleboel mensen het inderdaad volgen omdat ze er mee opgegroeid zijn en niet beter weten, maar dat ligt kennelijk in de aard van de meeste mensen. Blind iets volgen zonder nadenken is nooit goed
[ Dit bericht is gewijzigd door op 02-01-2008 @ 13:15:17 ]

----------------------------------------
It's called the American Dream because you have to be asleep to believe it.
Ziek
gombeat
Gepost door Ziek op woensdag 02-01-2008 om 13:13:47
Mensen "geloven" in iets omdat het niet 100% bewezen is, anders zou het geen "geloof" zijn. Toch zien veel mensen het als een grote waarheid en dat is niet raar, wanneer mensen ermee opgroeien.

Met geloven kun je zoveel kanten op, goede en slechte.

Over een geloof kun je wel een mening hebben, maar niemand zal het ooit helemaal duidelijk krijgen, daarvoor is het een geloofsovertuiging. Je kunt dus wel ellenlange discussies hebben erover maar elke visie blijft subjectief.

Dit soort discussies wordt ik wel snel moe, er komt nooit een duidelijk iets uit, en dat zal er ook nooit van komen. Wanneer er wél iets duidelijks uitkomt, heeft iedereen het al 100x gelezen, je ziet telkens weer dezelfde dingen terug, saaai.

en spelbreker, ik volg je wel.

Iedereen haalt z'n kracht uit verschillende dingen die erg uiteen lopen. De een heeft passie voor geloof, de ander muziek, sport, etc. Als je mensen vraagt wat hun passie is zijn er veel mensen die hun geloof op de 1e plaats zetten. Daarom zou je dus ook niet goed kunnen oordelen of een geloof goed is of niet, net zo min dat je mij niet kunt verwijten dat ik veel kracht uit muziek put.
spelbreker
No Probz
Gepost door spelbreker op woensdag 02-01-2008 om 13:27:57
gehe ziek was ik dus vergeten

en om even terug te komen op dat punt v dat je overtuigd bent van dat het waar is, liquid
vind je niet dat juist die overtuiging het zo onzeker maakt, ik bedoel precies zoals ziek zegt het is een geloofsovertúiging, en dat valt toch samen met onzekerheid, tenminste vind ik dan

wat jij zegt liquid is eigenlijk precies hetzelfde als wat ik bedoel te zeggen, alleen ik geef er een ander kleurtje aan


verder ben ik het volkomen met ziek eens dat zoiets als dit altijd doodbloed, maar vind het dan niet gelijk onnuttig fzo hierover te praten(niet dat je dat bedoelde)

zouden mensen blind zijn om beter te kunnen horen wat God zegt, ja ik denk het wel
zouden mensen horen wat god zegt omdat ze blind zijn, nee ik denk het niet

hehe

Liquid
Gepost door Liquid op woensdag 02-01-2008 om 13:35:24
Waarom valt geloofsovertuiging samen met onzekerheid dan?

Maar dat zoiets als dit doodbloed maakt het inderdaad niet overbodig om over te praten, het gaat er toch meer om dat je jouw inzichten geeft dan dat je een ander probeert over te halen van je standpunt oid?

En wat ik bedoelde is dat verschillende mensen verschillende levensinzichten en waarden hebben, en daarom dus ook verschillende waarheden. In zulke discussies als dit kan je niet van een absolute bewezen waarheid spreken, en hebben we dus allebei gelijk zeg maar.
----------------------------------------
It's called the American Dream because you have to be asleep to believe it.
spelbreker
No Probz
Gepost door spelbreker op woensdag 02-01-2008 om 13:40:30
oh sorry als ik overkwam als almachtige spreker, hehehhe

maar ik vind dat een overtuiging getuigd van onzekerheid
moeilijk uit te leggen
maar die mensen zijn zo overtuigd van iets, dat ze 2e optie niet eens willen zien of horen
maar vooral bang zijn voor het andere waar ze niet in geloven
dat is toch gewoon onzekerheid

ik zie het zo, mensen zijn ergens van overtuigd omdat ze de andere optie uitsluiten dmv angst of weetikveel wat
niet dat mensen overtuigd zijn omdat ze zeker weten dat dat waar is
ze denken van wel

maar eigenlijk is het meer een soort iets van hopen dat ze het bij het rechte eind hebben omdat de andere optie gewoon de minder ethische/humane/gelukkige keuze is fzo

volgesmij leg ik het echt slecht uit
[ Dit bericht is gewijzigd door op 02-01-2008 @ 13:43:17 ]
SLM040
Wat nou!? Geen kusje!!?
Gepost door SLM040 op woensdag 02-01-2008 om 13:42:52
Hoe kan je bang zijn voor iets dat je niet gelooft?
----------------------------------------
Thomas schreef op 06-03-2008 @ 21:52
hihi, piemel, hihihi vagina! oooh noh! hihi
aprofourz
Ojajoh?!
Gepost door aprofourz op woensdag 02-01-2008 om 13:43:21
Quote:
spelbreker schreef op 02-01-2008 @ 13:40
maar die mensen zijn zo overtuigd van iets, dat ze 2e optie niet eens willen zien of horen
maar vooral bang zijn voor het andere waar ze niet in geloven
dat is toch gewoon onzekerheid
Ik vind dat meer onwetendheid..van die mensen
----------------------------------------
http://soundcloud.com/aprofourz
spelbreker
No Probz
Gepost door spelbreker op woensdag 02-01-2008 om 13:43:47
ik zie dat juist als de rede om geloven, SLM
mensen geloven in het goede omdat ze bang zijn voor het kwade, zo zie ik het echt
ik denk dat het een btje van beide is apro, maar vanuit een aLs niet gelovige zondenplegende mawfakker zn standpunt voelt het voor mij aan als onzekerheid
[ Dit bericht is gewijzigd door op 02-01-2008 @ 13:46:35 ]
Liquid
Gepost door Liquid op woensdag 02-01-2008 om 13:44:16
Nouja, ik snap gewoon niet waarom een overtuiging perse een andere optie uitsluit?
Ik wil de 2e opties best zien en horen, heb ze ook onderzocht en alles, ik geloof er gewoon niet in.

Even uitgaand van het feit dat jij nie gelovig bent, jij bent dan toch overtuigd atheist, zonder dat je meteen ''bang'' bent om gelovig te worden ofzo? Misschien heb je een andere uitleg aan het woord ''overtuiging'' dan ik Ik bedoel in ieder geval dat ik daar 100% in geloof, niet iets als ''ja ik denk het wel, ofzo''.

Het is misschien een kromme vergelijking, maar als ik ervan overtuigd ben dat Ajax de beste club van Nederland is, waarom ben ik dan automatisch bang dat PSV het eigenljik is? Ik geloof gewoon in het feit dat Ajax de beste club is.


Oh, en als je gelovig bent dan sluit je het kwade toch niet uit ofzo? Kwade ding wend je niet af en gebeuren toch wel, daar kan je je niet je hele leven tegen beschermen omdat je toevallig gelovig bent.
[ Dit bericht is gewijzigd door op 02-01-2008 @ 13:45:43 ]

----------------------------------------
It's called the American Dream because you have to be asleep to believe it.
SLM040
Wat nou!? Geen kusje!!?
Gepost door SLM040 op woensdag 02-01-2008 om 13:45:29
Je weet dat het PSV is heh.
----------------------------------------
Thomas schreef op 06-03-2008 @ 21:52
hihi, piemel, hihihi vagina! oooh noh! hihi
spelbreker
No Probz
Gepost door spelbreker op woensdag 02-01-2008 om 13:49:40
Het is misschien een kromme vergelijking, maar als ik ervan overtuigd ben dat Ajax de beste club van Nederland is, waarom ben ik dan automatisch bang dat PSV het eigenljik is? Ik geloof gewoon in het feit dat Ajax de beste club is.


dat is het punt juist, ajaxfans zijn wel degelijk bang dat een andere club de betere wordt
daarom schreeuwen en pleiten mensen voor het eigen omdat ze onzeker zijn, vandaar ook dat ik geloven onzekerheid vind
als ze zo zeker waren van het feit dat god bestond wisten ze zoals mixxman zei dat hij die shit na de dood regelt en hoef je geen geboden te volgen om die shit geregeld te krijgen, zoals mixxman al eerder suggereerde
lijkt me dan


pesten doe je ook vanuit het punt dat je zelf dan niet in het daglicht gezet wordt
jatoch

zo zie ik dat dan ook met geloven
je gelooft in de bijbel en al het goede van god en jezus christus omdat als er geen god is in deze wereld dat het bewijs is van dat de wereld gewoon kanker is en alles altijd maar verneukt loopt en er niemand is die er iets aan kan doen(god)

geloof me als een gelovig mens daarachter komt stort ie in
hij weet idd zoald je zegt dat die mogelijkheid er is en heeft m afgewogen precies zoals je zegt liquid, maar sluit het kwade uit en kiest voor het goedeals je al gelezen had lees again mayb mis je iets ik heb geedit
[ Dit bericht is gewijzigd door op 02-01-2008 @ 13:59:11 ]
Liquid
Gepost door Liquid op woensdag 02-01-2008 om 13:58:42
Ajax fans schreeuwen echt niet omdat ze bang zijn dat PSV beter word ofzo, je moet niet teveel voor andere mensen gaan denken.

Ik ben zelf 20 jaar niet gelovig geweest en zou dus prima kunnen leven met het idee dat de wereld gewoon is zoals hij is, zonder bovennatuurlijk iets, het punt is gewoon dat ik daar niet meer in geloof. Jij beredeneerd alles vanuit jouw visie als niet-gelovig en dan klopt alles natuurlijk voor jou persoonlijk, maar je moet dingen ook van andere kanten bekijken.

Jij beschrijft gelovigen als mensen die een beetje desperate in een sprookje geloven, en daar heel sterk aan vasthouden omdat het eigenlijk een hele zwakke basis is. Omdat je daar zelf in gelooft benedereer je alles daar vanuit, maar zo makkelijk ligt het dus gewoon niet.
----------------------------------------
It's called the American Dream because you have to be asleep to believe it.
Angelix
jeweetwie
Gepost door Angelix op woensdag 02-01-2008 om 13:59:49
Geloven opzich getuigt al van onzekerheid.
Omdat je iets maar moet geloven tot dat je het weet.
Als je het eenmaal weet, hoef je het niet meer te geloven.
----------------------------------------
Ik beschouw mezelf een held in dit,niet volgens opinie
maar omdat ik mezelf geweldig vind.
spelbreker
No Probz
Gepost door spelbreker op woensdag 02-01-2008 om 14:01:46
neh niet omdat het een zwakke basis is, maar voor hun de sterkste

kijk volgensmij is dat juist hetgene wat ik goed doe, beredeneren vanuit hun visie, maar met mijn subjectiviteit

jammer dat het nu doodbloed want volgesmij snap je me niet helemaal
ik snap wat je punt is, echt, maar zo zie ik het niet

ik zie het niet als een zwakte, maar voor hun een sterkte, wat ik als logisch redenerend persoon een zwakte vind
onwetendheid, dat is toch een zwakte
maar juist die onwetendheid maakt hun sterk


woord naar angel
ohja en ps. liquid

ik geef je groot gelijk dat mijn visie niet strookt met dé waarheid over gelovig zijn
maar erken je niet dat het een zwakte is?
het maakt hun sterk
maar is het geen zwakte?
[ Dit bericht is gewijzigd door op 02-01-2008 @ 14:06:50 ]
Angelix
jeweetwie
Gepost door Angelix op woensdag 02-01-2008 om 14:07:16
Alle godsdienst stromingen zeggen dat ze een geloof zijn, dus ze impliceren meteen dat ze geen wetenschap zijn omdat geloof nooit een wetenschap kan zijn wat dus ook betekent dat ze zeggen dat ze kul verkondigen.
----------------------------------------
Ik beschouw mezelf een held in dit,niet volgens opinie
maar omdat ik mezelf geweldig vind.
spelbreker
No Probz
Gepost door spelbreker op woensdag 02-01-2008 om 14:07:39
heheheheliquid ik krijg een btje het gevoel dat jij denkt dat ik jou visie onderwaardeer

dat is niet zo hoor, en ja ik probeer je te overtuigen van de mijne, maar wissel ondertussen wel uit met jou
zie me niet als iemand die gelijk wil krijgen
[ Dit bericht is gewijzigd door op 02-01-2008 @ 14:09:15 ]
Liquid
Gepost door Liquid op woensdag 02-01-2008 om 14:09:27
Maar dat bedoel ik juist met onwetendheid, voor jou ben ik dan onwetend, en voor mij ben jij onwetend. En we hebben allebei gelijk omdat we het allebei naar ons eigen levenwijze en inzichten hebben beredeneerd Wie er zijn gelijk haalt zien we pas definitief na onze dood hehe.

En Angel, dat vind ik een beetje woordenneuken, ik persoonlijk weet dat waar ik in geloof waarheid is, ik weet het dus. Ik weet alleen ook dat dat niet voor iedereen geldt. Plus dat zaken als het bovennatuurlijk gewoon 'geloof' worden genoemd, dus dan ga ik niet wijsneuzerig steeds 'weten' zeggen

En over je tweede post, wetenschap en geloof sluiten elkaar niet perse uit, maar mensen die geloof vooral met wetenschap proberen te bewijzen missen denk ik een beetje het punt. Er is een stuk meer in het leven dan alleen wetenschap en 'harde feiten' naar mijn mening. Ik denk dat de meeste stromingen daarom niet snel hun punt proberen te bewijzen met wetenschap, omdat het vooral iets is wat in je hart zit.
[ Dit bericht is gewijzigd door op 02-01-2008 @ 14:13:23 ]

----------------------------------------
It's called the American Dream because you have to be asleep to believe it.
Ziek
gombeat
Gepost door Ziek op woensdag 02-01-2008 om 14:10:39
Quote:
Angelix schreef op 02-01-2008 @ 14:07
Alle godsdienst stromingen zeggen dat ze een geloof zijn, dus ze impliceren meteen dat ze geen wetenschap zijn omdat geloof nooit een wetenschap kan zijn wat dus ook betekent dat ze zeggen dat ze kul verkondigen.


En dát kun je dus niet weten. Als iets niet bewezen is betekent t niet dat er geen waarheid in zit.

De rest wat je zei is wel waar, maar dat zei ik ook al in mn post.
spelbreker
No Probz
Gepost door spelbreker op woensdag 02-01-2008 om 14:11:40
ja zoiezo we hebben allebij gelijk
maar dan houdt het op

ben je er neit voor om er verder over te praten-edit-
idd ziek dat is ook wel een btje zo,
zo recht door zee als angel het brengt kan natuurlijk niet voor iedereen opgaan
maar voor een atheïst die kort maar rkachtig is vind ik het toch perfect omschreven

en idd vanuit zijn overtuiging dan
[ Dit bericht is gewijzigd door op 02-01-2008 @ 14:14:28 ]
Liquid
Gepost door Liquid op woensdag 02-01-2008 om 14:14:25
Nee hoor, ik voer de discussie niet om mn gelijk te halen.
----------------------------------------
It's called the American Dream because you have to be asleep to believe it.
Angelix
jeweetwie
Gepost door Angelix op woensdag 02-01-2008 om 14:16:40
Oeh die had ik niet gezien!

Inderdaad, zo lang er nog niet bewezen is of het waar of onwaar is, is er ook nog niet bewezen of het kul of wetenschap is!
----------------------------------------
Ik beschouw mezelf een held in dit,niet volgens opinie
maar omdat ik mezelf geweldig vind.
SLM040
Wat nou!? Geen kusje!!?
Gepost door SLM040 op woensdag 02-01-2008 om 14:17:31
Dit begint een beetje een welles nietes discussie te worden.
----------------------------------------
Thomas schreef op 06-03-2008 @ 21:52
hihi, piemel, hihihi vagina! oooh noh! hihi
spelbreker
No Probz
Gepost door spelbreker op woensdag 02-01-2008 om 14:17:37
oke dan wil ik je vragen

stel je bent wel gelovig, een atheïst roept het is kul

wordt je dan niet boos, en uit woede keer je je af voor wat de atheïst denkt
en kies je nog om een rede te meer voor geloven
omdat dat wat de atheïst roept, als dat waar zou zijn, toch wel een hele vreselijke zaak zou zijn
en dus ga je nog meer hopen/geloven dat god bestaat

zo werkt het niet in je verstand, mar volgensmij in je onderbewustzijn wel hoor
in je verstand ben je blind omdat je gelooft, maar het onderbewuste zou toch ergens moeten zeggen wat als
anders ben je geen mens volgesmij

-edit-

SLM bek houde want dat vindik nou echt een kut opmerking, no offencde hoor maar ik probeer door mijn shit te vertellen een ander ze shit aan te horen
en dat heeft voor mij niks met welles niettus te maken
als ik ervan overtuigd was dat ik gelijk had kwam hier geen redeneringen van anderen opdoen, om het zo maar ff te stellen
[ Dit bericht is gewijzigd door op 02-01-2008 @ 14:21:16 ]
Liquid
Gepost door Liquid op woensdag 02-01-2008 om 14:22:52
Over wetenschappelijk bewijzen trouwens;

Volgens mij is 'geloof' bewust niet wetenschappelijk/harde feiten te bewijzen, omdat dat juist het punt is. Dan zou iedereen namelijk gelovig zijn en is de 'test' die dit leven is overbodig.
----------------------------------------
It's called the American Dream because you have to be asleep to believe it.
SLM040
Wat nou!? Geen kusje!!?
Gepost door SLM040 op woensdag 02-01-2008 om 14:24:31
Doe maar rustig hoor.
----------------------------------------
Thomas schreef op 06-03-2008 @ 21:52
hihi, piemel, hihihi vagina! oooh noh! hihi
spelbreker
No Probz
Gepost door spelbreker op woensdag 02-01-2008 om 14:24:45
hehehehehhee
als je het zo stelt idd, goed objectief bekeken idd

maar daar valt heel goed over te twisten tot je 360 graden gehad hebt en bij het begin van de cirkel bent
-edit-

oke sorry
maar ik heb nu eenmaal een afkeer voor mensen die door een discussie gaan roepen volgensmij wordt diot een wellus niettus discussie, al mogen ze gelijk hebben

want dan krijg ik gelijk het gevoel dat ik wel redeneer om mn gelijk te halen
en dat is neit zo
[ Dit bericht is gewijzigd door op 02-01-2008 @ 14:26:37 ]
Liquid
Gepost door Liquid op woensdag 02-01-2008 om 14:25:50
Quote:
spelbreker schreef op 02-01-2008 @ 14:17
oke dan wil ik je vragen

stel je bent wel gelovig, een atheïst roept het is kul

wordt je dan niet boos, en uit woede keer je je af voor wat de atheïst denkt
en kies je nog om een rede te meer voor geloven
omdat dat wat de atheïst roept, als dat waar zou zijn, toch wel een hele vreselijke zaak zou zijn
en dus ga je nog meer hopen/geloven dat god bestaat

zo werkt het niet in je verstand, mar volgensmij in je onderbewustzijn wel hoor
in je verstand ben je blind omdat je gelooft, maar het onderbewuste zou toch ergens moeten zeggen wat als
anders ben je geen mens volgesmijNee, dan word ik niet boos, en keer ik me ook niet af van atheisten. Wat een ander denkt of gelooft is voor mij bijna 100% irrelevant en beinvloed/versterkt mijn geloof niet. Ik begrijp je op bijna alle punten, maar dit echt niet


----------------------------------------
It's called the American Dream because you have to be asleep to believe it.
spelbreker
No Probz
Gepost door spelbreker op woensdag 02-01-2008 om 14:29:08
hmm
misschien is dat dan wel niet zo
ook niet een klein btje??
hehe

ik denk dat sterk(sterk qua verstand, niet hoe streng) gelovigen idd sdaar geen maling om geven
echt onwetenden ook niet?

mayb zie ik het op dit punt helemaal verkeerd, sluit ik niet uit
maar ik zie het nog wel steeds als een multipple choice waar mensen voor het ene kiezen omdat ze het andere waarschijnlijk niet aan kunnen

en dat niet aankunnen omschrijf ik dan als daar kies ik niet voor
SLM040
Wat nou!? Geen kusje!!?
Gepost door SLM040 op woensdag 02-01-2008 om 14:29:58
Quote:
spelbreker schreef op 02-01-2008 @ 14:24
want dan krijg ik gelijk het gevoel dat ik wel redeneer om mn gelijk te halen
en dat is neit zo


Daar leek het inderdaad op. Maar ga rustig verder met de discussie, ik zal mijn klep wel houden.
----------------------------------------
Thomas schreef op 06-03-2008 @ 21:52
hihi, piemel, hihihi vagina! oooh noh! hihi
spelbreker
No Probz
Gepost door spelbreker op woensdag 02-01-2008 om 14:31:58
neh ik vind dat je je klep niet moet hopuden
jij gelooft toch, of bent iig vanuit gelovig standpunt opgegroeid?

liquid en ik niet
zeg jij dr eens wat van
Liquid
Gepost door Liquid op woensdag 02-01-2008 om 14:33:24
Tuurlijk, mensen die 'zwak' gelovig zijn die zullen dat veel eerder hebben. Die zullen inderdaad uit angst voor het onbekende/andere/verkeerde snel boos worden in zo een discussie. Maar dat zijn dan ook mensen die waarschijnlijk niet zo snel zo een discussie zullen aangaan (op fatsoenlijk niveau) of uberhaupt heel veel zelf onderzoeken van hun geloof.

Ik sta sterk in mijn geloof en het zal mij dus niet zo snel wat kunnen schelen als iemand roept dat het allemaal onzin is. Sowieso hoor je het vaak genoeg dus je raakt er aan gewend Het ligt natuurlijk wel aan de manier waarop, als iemand je persoonlijk gaat beledigen ofzo dan is het een ander verhaal. Maar als het gewoon fair en met goede bedoelingen gebeurd dan mag je van mij alles zeggen en doet het me weinig.
----------------------------------------
It's called the American Dream because you have to be asleep to believe it.
SLM040
Wat nou!? Geen kusje!!?
Gepost door SLM040 op woensdag 02-01-2008 om 14:36:49
Quote:
spelbreker schreef op 02-01-2008 @ 14:31
neh ik vind dat je je klep niet moet hopuden
jij gelooft toch, of bent iig vanuit gelovig standpunt opgegroeid?

liquid en ik niet
zeg jij dr eens wat van


Ik ben niet gelovig opgevoed, mijn ouders vonden dat ik zelf de keuze moest maken om te geloven. Of niet natuurlijk.
[ Dit bericht is gewijzigd door op 02-01-2008 @ 14:37:43 ]

----------------------------------------
Thomas schreef op 06-03-2008 @ 21:52
hihi, piemel, hihihi vagina! oooh noh! hihi
spelbreker
No Probz
Gepost door spelbreker op woensdag 02-01-2008 om 14:40:21
oke dope, ik respecteer je neutrale visie heel erg liquid

vraagje
als die test werkelijk zo ism,
zo god dan na mijn leven, ik als zo groot onwetende mij toelaten?
hij is god issie niet verplicht als ik een goed mens ben?
Liquid
Gepost door Liquid op woensdag 02-01-2008 om 14:43:23
Daar kan ik niet over oordelen, omdat wij slechts een klein beeld hebben van God en hoe hij is zeg maar. Aan de ene kant zou ik kunnen zeggen ja, want God is boven alles vergevingsgezind en barmhartig, en omdat je een goed mens was laat hij je toe. Aan de andere kant zou ik kunnen zeggen nee, want je bent je hele leven ongelovig en dwalende geweest en hebt je goede daden niet met de juiste intenties uitgevoerd (om God te dienen).

Ik vind dat het niet aan ons mensen is om daarover te oordelen en we dat pas weten als we dood zijn.
----------------------------------------
It's called the American Dream because you have to be asleep to believe it.
spelbreker
No Probz
Gepost door spelbreker op woensdag 02-01-2008 om 14:49:26
ja ik heb altijd gedacht dat je laatste adem symboliek moet staan aan de meest vredige gedachte
dan sterf je vredig,
ik denkniet dat wij erachter komen of het wel of niet zo is dat god bestaat, en wij gaan helemaal nergens achter komen zodra we sterven,
je kan alleen in vrede met jezelf, of met afkeer tegen jezelf sterven
en ik denk dat dat de test is, niet of je in dienst van god bladiebla
maar of je met vrede met jezelf sterft,

ik denk dat als god bestaat, dat de test haast wel móet zijn

[ Dit bericht is gewijzigd door op 02-01-2008 @ 14:51:01 ]
Ziek
gombeat
Gepost door Ziek op woensdag 02-01-2008 om 14:52:31
of dat niet eens...(refererend aan liquids post)

Ik zit vaak te denken, er zijn zoveel geloven, waarbij veel de overtuiging hebben dat ze het bij het rechte eind hebben. Uiteindelijk zal er dus maar één geloof het volledig goed hebben, of helemaal geen.

Ook zijn er ontelbaar veel mensen met verschillende geloven welke denken dat het waarheid is wat ze geloven, ze zijn er van overtuigd. Het lijkt me moeilijk om dan goed te blijven geloven aangezien er anderen zijn die een even sterke overtuiging hebben die je zelf hebt, maar dan van een ander geloof.

Wetenschap kun je trouwens ook als onwaar zien, want het feit dat wetenschap onomstotelijk waar is, is nooit bewezen. En als dat wel zou bewezen zou zijn, zou je je nog kunnen afvragen of dat bewijs wel waterdicht is aangezien je met het middel wat je wilt bewijzen, iets bewijst.
[ Dit bericht is gewijzigd door op 02-01-2008 @ 14:56:16 ]
spelbreker
No Probz
Gepost door spelbreker op woensdag 02-01-2008 om 14:55:49
ja dat isidd ook waar allemaal wat je daar zegt, ik denk dat misschien ieder geloof ook wel waar kan zijn
want als er geloofd wordt is het voor god oke toch

ik ben trouwens smokie, thx voor de luchtige discussie hehehe
Liquid
Gepost door Liquid op woensdag 02-01-2008 om 16:42:03
Quote:
Ziek schreef op 02-01-2008 @ 14:52
of dat niet eens...(refererend aan liquids post)

Ik zit vaak te denken, er zijn zoveel geloven, waarbij veel de overtuiging hebben dat ze het bij het rechte eind hebben. Uiteindelijk zal er dus maar één geloof het volledig goed hebben, of helemaal geen.

Ook zijn er ontelbaar veel mensen met verschillende geloven welke denken dat het waarheid is wat ze geloven, ze zijn er van overtuigd. Het lijkt me moeilijk om dan goed te blijven geloven aangezien er anderen zijn die een even sterke overtuiging hebben die je zelf hebt, maar dan van een ander geloof.


De Islam geeft aan dat elk monotheistisch geloof (en dan met name Christendom en Jodendom, en de Islam zelf natuurlijk) het (enigzins) bij het rechte eind hebben, omdat ze allemaal dezelfde, ene God dienen. Het Christendom accepteert het Jodendom trouwens ook, dus het is niet alsof alle geloven de overige geloven uitsluiten.
----------------------------------------
It's called the American Dream because you have to be asleep to believe it.
Ziek
gombeat
Gepost door Ziek op woensdag 02-01-2008 om 16:48:59
Dat is me ook duidelijk, daarom zie je me ook niet beweren dat het bij elk geloof zo is.

Wetende dat dat zo is, lijkt het er wel vaak op dat veel geloven denken de beste te zijn. Of ze het nu willen of niet, het komt o.a. bij mij vaak zo over. Daarom trok ik de conclusie dat er maar één of geen geloof waar zou kunnen zijn.

Ik graaf niet diep in geloven, maar is het niet zo dat ondanks het toelaten van andere geloven, ze tegelijkertijd elkaar tegenspreken?
Liquid
Gepost door Liquid op woensdag 02-01-2008 om 17:00:58
Het Christendom ziet zichzelf als een ''update'' van het Jodendom en de Islam als een ''update'' van zowel het Christelijk als Joods geloof. Alleen accepteerden de 'oude' geloven in allebei de gevallen het nieuwe geloof niet.
----------------------------------------
It's called the American Dream because you have to be asleep to believe it.
Iminic
DE LAUWREAAT
Gepost door Iminic op woensdag 02-01-2008 om 17:06:25
Er is maar één juiste religie en dat is de theologische mathematiek, waar één stelling centraal staat:

De limiet van alfa naar omega van het leven = god.

'nough said.
----------------------------------------
It's a celebration, bitches, I just got back.
Mistletoe in my backpocket: kiss my ass. - Rocknesssss
 Index / Algemene zaken /   [Pagina: 1 2 [3] 4 5 ]
© 1998 - 2020 NLhiphop.nl. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved. Parsed in 0.0217 sec.